web analytics
PanduanBatin.com Blog Perkahwinan, Teknik Tahan Lama Di Ranjang, Tips Lambat Pancut, Petua Rangsang Isteri Serta Suami & Kesihatan Seks, Batin Lelaki Dan Wanita

Iklan

Iklan

Artikel Popular

 • 7 Tips Menahan Nafsu Onani

  Onani

  Onani adalah perbuatan yang tidak sihat dan ia boleh menganggu anda secara fizikal dan mental. Selepas melakukan onani, fizikal anda biasanya akan jadi lemah dan tidak bermaya. Kemudian, anda akan rasa lapar dan aura negatif mula menguasai diri anda. Perbuatan onani dan hubungan seks adalah berbeza kerana onani hanya akan beri kesan yang negatif kepada diri anda.

  Berikut adalah senarai tips bagaimana hendak menahan nafsu onani:

  1. Jangan layan kehendak jiwa anda. Jika anda rasa mahu melakukan onani, anda lakukan perkara lain seperti membaca, belajar, bermain game dan sebagainya.

  2. Untuk buang tabiat onani, anda perlu berhenti berfikir mengenainya. Jangan masukkan onani dalam perkara yang anda perlu fikirkan. Buang fikiran mengenai onani daripada fikiran anda.

  3. Jangan membaca bahan lucah, melihat gambar yang berahi dan menonton video lucah. Anda perlu lawan dan tahan sekuat–kuatnya.

  4. Amalkan berjalan–jalan di pantai, taman dan tempat yang boleh beri anda ketenangan. Antara punca anda tidak dapat lepaskan tabiat onani anda adalah kerana minda anda penuh dengan tekanan. Lepaskan semua tekanan di minda anda dengan mengambil angin di luar.

  5. Fokus dan jangan sesekali terpengaruh dengan desakan nafsu anda untuk melakukan onani. Anda perlu fokus dan fokus.

  6. Maafkan diri anda yang tersilap langkah melakukan onani dan katakan dengan tegas pada diri anda bahawa onani adalah perbuatan yang negatif dan boleh memberi kesan yang negatif kepada diri anda.

  7. Buat jadual kehidupan anda dan isi setiap waktu dengan aktiviti yang anda telah tetapkan. Kemudian, anda disiplinkan diri anda untuk mengikut jadual yang anda telah tetapkan.

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Jika anda dapati entri blog ini berguna, kongsi dengan rakan-rakan anda. Klik butang Facebook dan Twitter di bawah.

  Onani

   
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  Download FREE Ebook Lambat Pancut!

  Masukkan nama & email utama anda ke dalam borang di bawah:

  Email anda SELAMAT & TIDAK akan digunakan selain dari muat turun ini.
  The following two tabs change content below.

  Anas Asarani

  Seks, suatu bidang yang perlu dipelajari dengan betul agar rumahtangga yang bakal/telah dibina bahagia sentiasa. Penulis percaya dan yakin seks yang halal antara suami dan isteri adalah sangat indah jika dibatasi dengan aturan yang telah ditetapkan oleh-Nya.

  Latest posts by Anas Asarani (see all)

  Sila LIKE Kami Untuk Terus Kami Update Di Wall Facebook Anda :)

  No Comments

Leave a Reply

*
Protected by WP Anti Spam