web analytics
PanduanBatin.com Blog Perkahwinan, Teknik Tahan Lama Di Ranjang, Tips Lambat Pancut, Petua Rangsang Isteri Serta Suami & Kesihatan Seks, Batin Lelaki Dan Wanita

Iklan

Iklan

Artikel Popular

 • Tips Melakukan Hubungan Seks Kali Pertama Pada Malam Pertama

  Tips Malam Pertama

  Malam pertama adalah malam yang di nanti–nantikan bagi pasangan yang baru berkahwin. Ini kerana pada ketika itulah mereka yang baru berkahwin ini akan melakukan hubungan seks buat kali pertama dalam perkahwinan mereka.

  Terma malam pertama bukanlah bermakna hubungan seks perlu di lakukan pada malam hari tetapi bermaksud buat kali pertama. Bagi pasangan yang baru pertama kali ingin melakukan hubungan seks, berikut ada beberapa tips malam pertama untuk anda:

  Tips malam pertama #1

  Jangan gelojoh ketika ingin memulakan hubungan seks bagi kali pertama kerana gelojoh akan membuatkan anda tertinggal bahagian yang menyeronokkan. Seks bukanlah hubungan nafsu tetapi adalah hubungan cinta. Jika anda gelojoh, anda akan tertinggal bahagian menyatukan cinta bersama pasangan anda di mana bahagian inilah yang menentukan sama ada hubungan seks anda akan jadi sesuatu yang memberi nikmat atau tidak.

  Tips malam pertama #2

  Mulakan aktiviti pemanasan dahulu seperti saling mengurut, saling mencium dan saling meluahkan kata–kata cinta. Apabila diri anda sudah panas, anda akan automatik pergi ke peringkat seterusnya iaitu hubungan seks. Hubungan seks akan jadi lebih nikmat jika anda berdua bersedia dan rela untuk lakukannya. Aktiviti pemanasan akan membantu anda berdua untuk bersedia.

  Tips malam pertama #3

  Buang segala tekanan dan jangan berfikiran negatif. Ramai pasangan tidak berjaya merasai nikmat melakukan seks pada kali pertama kerana mereka terlalu tertekan dan berfikiran negatif. Tekanan akan membuatkan seseorang ingin cepat menyelesaikan sesuatu. Apabila anda tekad untuk habiskan hubungan seks secepat mungkin, ia tidak akan beri anda apa–apa nikmat. Anda relakskan diri dan lakukan hubungan seks dengan perasaan seronok.

  Tips malam pertama #4

  Fokus untuk gembirakan pasangan anda dengan memberi dia rangsangan yang dia perlukan. Jangan pentingkan diri sendiri.

  Jika anda perhatikan kebanyakan tips yang saya nyatakan di atas adalah berdasarkan pemikiran dan emosi. Saya tekankan dua perkara ini kerana dua perkara ini yang akan menggerakkan diri anda ketika melakukan hubungan seks. Hubungan seks anda akan mahir berdasarkan pengalaman. Namun, sebelum itu anda perlu ada corak pemikiran yang betul dan perlu pandai mengawal emosi.

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Jika anda dapati entri blog ini berguna, kongsi dengan rakan-rakan anda. Klik butang Facebook dan Twitter di bawah.

  Tips Malam Pertama

   
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  Download FREE Ebook Lambat Pancut!

  Masukkan nama & email utama anda ke dalam borang di bawah:

  Email anda SELAMAT & TIDAK akan digunakan selain dari muat turun ini.
  The following two tabs change content below.

  Anas Asarani

  Seks, suatu bidang yang perlu dipelajari dengan betul agar rumahtangga yang bakal/telah dibina bahagia sentiasa. Penulis percaya dan yakin seks yang halal antara suami dan isteri adalah sangat indah jika dibatasi dengan aturan yang telah ditetapkan oleh-Nya.

  Latest posts by Anas Asarani (see all)

  Sila LIKE Kami Untuk Terus Kami Update Di Wall Facebook Anda :)

  No Comments

Leave a Reply

*
Protected by WP Anti Spam