web analytics
PanduanBatin.com Blog Perkahwinan, Teknik Tahan Lama Di Ranjang, Tips Lambat Pancut, Petua Rangsang Isteri Serta Suami & Kesihatan Seks, Batin Lelaki Dan Wanita

Iklan

Iklan

Artikel Popular

 • Apakah Itu Seks Oral?

  Seks Oral

  Seks oral adalah perbuatan merangsang bahagian seksual pasangan anda tanpa bersetubuh. Contohnya isteri merangsang si suami dengan mengusap zakarnya dengan tangan atau mengulum zakar tersebut dengan mulutnya manakala lelaki merangsang bahagian vagina si isteri dengan mengusap atau menjilatnya.

  Seks oral mempunya pelbagai kebaikan dan keburukan. Antara kebaikannya adalah ia boleh membuatkan fizikal dan emosi lelaki atau wanita bersedia untuk melakukan hubungan seks. Ia boleh di ibaratkan sebagai aktiviti pemanasan sebelum melakukan aktiviti berat iaitu bersetubuh. Ramai pasangan yang melakukan oral seks sebelum bersetubuh mengakhiri hubungan mereka dengan rasa orgasm yang sangat nikmat.

  Keburukan utama seks oral pula adalah ia boleh memberi penyakit pada anda. Contohnya, si isteri mengulum zakar si suami tanpa si suami membersihkan dahulu zakarnya. Oleh itu segala bakteria kotor yang ada di zakar suami anda akan masuk ke mulut isteri anda. Berbeza dengan bahagian vagina, mulut tidak mempunyai antibodi yang kuat dan penyakit senang menyerang bahagian ini. Sama juga jika lelaki menjilat bahagian vagina si isteri yang tidak bersih, ia boleh memberi penyakit. Namun, anda boleh elak dari risiko penyakit dengan membersihkan bahagian kelamin anda sebelum melakukan seks oral.

  juga adalah salah satu cara hendak menyeronokkan suami dan isteri ketika melakukan hubungan seks. Ini kerana seks oral memberi peluang pada pasangan untuk saling menggoda dan saling mengenali habit perlakuan seks mereka. Contohnya apabila si suami menjilat vagina si isteri, si suami dapat tahu pada bahagian mana vagina isteri yang sensitif dan bahagian mana yang tidak sensitif. Secara tidak langsung, si suami tahu apa yang hendak di lakukan untuk memuaskan isterinya ketika bersetubuh nanti.

  tidak salah untuk anda lakukan terhadap pasangan anda. Jika anda tidak pernah mencubanya, anda boleh cubanya terhadap pasangan anda kerana ia boleh beri anda pengalaman yang hebat ketika melakukan hubungan seks. juga memberi peluang pada anda untuk buang perasaan gemuruh dan menambahkan keyakinan untuk melakukan hubungan seks.

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Jika anda dapati entri blog ini berguna, kongsi dengan rakan-rakan anda. Klik butang Facebook dan Twitter di bawah.

  Seks Oral

   
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  Download FREE Ebook Lambat Pancut!

  Masukkan nama & email utama anda ke dalam borang di bawah:

  Email anda SELAMAT & TIDAK akan digunakan selain dari muat turun ini.
  The following two tabs change content below.

  Anas Asarani

  Seks, suatu bidang yang perlu dipelajari dengan betul agar rumahtangga yang bakal/telah dibina bahagia sentiasa. Penulis percaya dan yakin seks yang halal antara suami dan isteri adalah sangat indah jika dibatasi dengan aturan yang telah ditetapkan oleh-Nya.

  Latest posts by Anas Asarani (see all)

  Sila LIKE Kami Untuk Terus Kami Update Di Wall Facebook Anda :)

  No Comments

Leave a Reply

*
Protected by WP Anti Spam