web analytics
PanduanBatin.com Blog Perkahwinan, Teknik Tahan Lama Di Ranjang, Tips Lambat Pancut, Petua Rangsang Isteri Serta Suami & Kesihatan Seks, Batin Lelaki Dan Wanita

Iklan

Iklan

Artikel Popular

 • 5 Cara Mudah Kuatkan Stamina Seks Melalui Gaya Pemakanan

  Gaya Pemakanan

  Gaya pemakanan sentiasa memberi kesan kepada kesihatan badan. Jika gaya pemakanan anda adalah tidak sihat, badan anda pasti akan rasa sakit–sakit dan tidak segar. Selain itu, gaya pemakanan juga memainkan peranan untuk menentukan stamina seks.

  Prestasi seks anda akan berkurangan jika perut anda menggunakan terlalu banyak tenaga untuk sistem penghadaman. Jadi, stamina seks boleh di tingkatkan dengan permudahkan perut anda untuk menghadam makanan supaya kurang tenaga yang di gunakan dan anda akan lebih bertenaga di ranjang nanti.

  Berikut adalah lima cara mudah untuk kuatkan stamina seks melalui gaya pemakanan.

  Pertama: Makan dan minum dalam keadaan duduk.

  Jika anda makan dan minum dalam keadaan duduk, anda akan lebih fokus untuk nikmati makanan tersebut. Dengan ini, makanan anda akan lebih mudah terhadam.

  Kedua: Kunyah makanan sehingga lumat.

  Penghadaman bermula dari mulut. Jika anda kunyah sesuatu makanan sehingga menjadi halus, perut anda akan lebih mudah untuk menghadamkannya.

  Ketiga: Makan pada waktu yang sama.

  Apabila rentak memakan makanan adalah sama pada setiap hari iaitu makan pada waktu yang sama, perut anda akan lebih bersedia untuk menerima makanan dan sistem pendahaman lebih mudah untuk menghadam makanan kerana mereka sudah bersedia sebelum anda makan.

  Keempat: Makan makanan yang sihat.

  Makan makanan yang kurang sihat seperti makanan segera dan mee segera akan beri kesan kepada sistem penghadaman anda kerana partikel–partikel makanan ini sangat susah untuk di huraikan dan ia pasti akan gunakan tenaga yang banyak untuk penghadaman berlaku.

  Kelima: makan makanan dalam jumlah yang sederhana.

  Ambil jumlah makanan yang secukupnya sahaja iaitu tidak kurang dan tidak lebih untuk di makan. Makan makanan yang terlalu banyak pasti akan meletihkan sistem penghadaman anda.

  5 gaya pemakanan di atas adalah sangat penting untuk anda meningkatkan stamina seks di ranjang. Walaupun ianya nampak leceh, ianya akan memberi kesa yang sangat hebat.

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Jika anda dapati entri blog ini berguna, kongsi dengan rakan-rakan anda. Klik butang Facebook dan Twitter di bawah.

  Gaya Pemakanan

   
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  Download FREE Ebook Lambat Pancut!

  Masukkan nama & email utama anda ke dalam borang di bawah:

  Email anda SELAMAT & TIDAK akan digunakan selain dari muat turun ini.
  The following two tabs change content below.

  Anas Asarani

  Seks, suatu bidang yang perlu dipelajari dengan betul agar rumahtangga yang bakal/telah dibina bahagia sentiasa. Penulis percaya dan yakin seks yang halal antara suami dan isteri adalah sangat indah jika dibatasi dengan aturan yang telah ditetapkan oleh-Nya.

  Latest posts by Anas Asarani (see all)

  Sila LIKE Kami Untuk Terus Kami Update Di Wall Facebook Anda :)

  No Comments

Leave a Reply

*
Protected by WP Anti Spam