web analytics
PanduanBatin.com Blog Perkahwinan, Teknik Tahan Lama Di Ranjang, Tips Lambat Pancut, Petua Rangsang Isteri Serta Suami & Kesihatan Seks, Batin Lelaki Dan Wanita

Iklan

Iklan

Artikel Popular

 • Air Mani Keluar Ketika Kencing

  Air Mani

  Air mazi keluar ketika kencing

  APAKAH sebab air mani keluar ketika ingin membuang air kecil? Ketika itu perasaan dan zakar tidak berada dalam keadaan terangsang.

  Zakar seperti ingin membuang air kecil tetapi air mani yang keluar, adakah masalah ini serius? Saya masih bujang dan sebelum ini sering melakukan onani, namun kini menyesal dan berhenti 100 peratus melakukan perkara itu.

  Adakah ini berlaku disebabkan perkara berkenaan? Selain itu, buah zakar sering sakit dan berasa senak selepas zakar menegang atau selepas terangsang.

  INGIN TAHU
  Perak

  Air mani keluar ketika lelaki dalam klimaks dan mengalami mimpi basah. Air mani mengandungi cecair dari pundi prostat, pundi seminal, pundi Cowpers, pundi epididimis dan sperma. Cecair jernih yang keluar dari salur kencing ketika meneran, selepas selesai buang air kecil atau air besar ialah air mazi.

  Cecair ini terhasil dari pundi Cowpers dan pundi prostat dan ia keluar ketika meneran atau mengemut. Ketika itu otot lantai pelvis mencengkam dan secara tidak langsung ia memerah pundi Cowpers dan sebahagian dari pundi prostat.

  Cecair ini tidak mengandungi sperma. Kadangkala air mani terkeluar ketika lelaki dalam keadaan teruja seksual. Ketika itu banyak darah masuk ke dalam otot zakar dan ereksi berlaku.

  Pada masa sama, pundi dalam salur kencing mula mengeluarkan cecair jernih sebagai persediaan untuk ejakulasi. Namun ejakulasi tidak berlaku dan ereksi mula mengendur.

  Ketika itu berlaku pengeluaran air jernih yang melekit dari salur kencing dan ia ialah air mazi dan tidak mengandungi sperma atau benih lelaki.

  Perasaan sakit atau sengal yang berlaku kepada buah zakar ketika anda mencapai ereksi ialah akibat kepadatan darah dalam buah zakar atau ‘testicular congestion’.

  Apabila ereksi reda, beberapa minit kemudian kepadatan buah zakar akan lega dan buah zakar rasa selesa. Jika kepadatan itu masih kekal, anda boleh menuamnya dengan ais.

  Ais yang sejuk dapat melegakan kepadatan darah dalam buah zakar. Semua perubahan yang saya jelaskan tadi boleh berlaku kepada semua lelaki dan ia fenomena biasa dan bukan penyakit.

  Sumber

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Jika anda dapati entri blog ini berguna, kongsi dengan rakan-rakan anda. Klik butang Facebook dan Twitter di bawah. Semoga pahala anda bertambah-tambah untuk usaha yang sedikit ini!

  Air Mani

   
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  Download FREE Ebook Lambat Pancut!

  Masukkan nama & email utama anda ke dalam borang di bawah:

  Email anda SELAMAT & TIDAK akan digunakan selain dari muat turun ini.
  The following two tabs change content below.

  Anas Asarani

  Seks, suatu bidang yang perlu dipelajari dengan betul agar rumahtangga yang bakal/telah dibina bahagia sentiasa. Penulis percaya dan yakin seks yang halal antara suami dan isteri adalah sangat indah jika dibatasi dengan aturan yang telah ditetapkan oleh-Nya.

  Latest posts by Anas Asarani (see all)

  Sila LIKE Kami Untuk Terus Kami Update Di Wall Facebook Anda :)

  4 Comments

4 Responses to “Air Mani Keluar Ketika Kencing”

 1. Ni cite pasal mazi ke mani?

  [Reply]

  admin Reply:

  Air Mazi

  [Reply]

 2. dalam artikel cite mani, tajuk mazi, cmna ni?

  [Reply]

  admin Reply:

  Typo. Air Mani spttnye

  [Reply]

Leave a Reply

*
Protected by WP Anti Spam