web analytics
PanduanBatin.com Blog Perkahwinan, Teknik Tahan Lama Di Ranjang, Tips Lambat Pancut, Petua Rangsang Isteri Serta Suami & Kesihatan Seks, Batin Lelaki Dan Wanita

Iklan

Iklan

Artikel Popular

 • Buat Seks Ketika Hamil

  Hamil

  ISTERI kini hamil anak pertama kami dan usia kandungan mencecah tujuh bulan. Masalahnya isteri mahukan hubungan seks tetapi saya bimbang akan menjejaskan kandungan kerana takut terkena bayi di dalamnya.

  Selain itu, saya sering menggunakan pelicin kerana keadaan kemaluan isteri yang kering. Adakah ia mendatangkan sebarang kesan sampingan kepada bayi kami?

  ZIE
  Negeri Sembilan

  Perkara ini sering diajukan kepada saya. Siapa tidak sayangkan isteri, lebih-lebih lagi ketika dia hamil dan suami menunggu kehadiran orang baru dalam keluarga.

  Bayangkan keadaan pasangan yang sudah lama berkahwin dan isteri hamil lewat, sudah tentu kehamilan itu sungguh bernilai bagi mereka.

  Ada suami sanggup menghentikan hubungan seksual kerana bimbang ia akan menjejaskan kandungan dan isteri. Konfliknya apabila si isteri pula mengidamkannya.

  Isteri anda tahu kandungannya berjalan lancar. Malah, doktor yang memeriksanya juga tidak menyatakan apa-apa yang perlu isteri dan anda bimbangkan.

  Jika berlaku sesuatu pada kandungan, sudah tentu isteri akan memberitahu anda dan dia tidak akan memujuk anda untuk bersetubuh.

  Hubungan intim dapat meningkatkan silaturahim antara anda dan isteri, termasuk juga bayi dalam kandungan. Oleh itu, anda boleh menggunakan posisi mengikut keselesaan isteri serta tidak memberi tekanan kepada kandungan selagi doktor tidak melarang anda melakukannya.

  Mengenai penggunaan pelicin pula, anda boleh menggunakannya jika perlu. Semua jenis pelicin jeli selamat digunakan.

  Namun bagi sebilangan wanita, kehamilan dapat membuka pintu syahwat dan mukosa faraj mudah mengeluarkan rembesan pelicin yang akan membantu merancakkan hubungan kelamin. Jika ini berlaku, tak perlu gunakan pelicin lagi.

  Sumber

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Jika anda dapati entri blog ini berguna, kongsi dengan rakan-rakan anda. Klik butang Facebook dan Twitter di bawah. Semoga pahala anda bertambah-tambah untuk usaha yang sedikit ini!

  Hamil

   
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  Download FREE Ebook Lambat Pancut!

  Masukkan nama & email utama anda ke dalam borang di bawah:

  Email anda SELAMAT & TIDAK akan digunakan selain dari muat turun ini.
  The following two tabs change content below.

  Anas Asarani

  Seks, suatu bidang yang perlu dipelajari dengan betul agar rumahtangga yang bakal/telah dibina bahagia sentiasa. Penulis percaya dan yakin seks yang halal antara suami dan isteri adalah sangat indah jika dibatasi dengan aturan yang telah ditetapkan oleh-Nya.

  Latest posts by Anas Asarani (see all)

  Published on April 25, 2011 · Filed under: Alat bantu seks, Info seks, Masalah seks, Pantang larang seks, Pendidikan seks; Tagged as: , ,
  Sila LIKE Kami Untuk Terus Kami Update Di Wall Facebook Anda :)

  No Comments

Leave a Reply

*
Protected by WP Anti Spam